Sterilizasiya yolu ilə mikroorqanizmləri məhv edilmiş, mikroblardan təmizlənmiş; mikrobsuz. □ Steril bint. Steril xalat. Steril pambıq.... Ətraflı
Maddələrin, əşyaların, ərzaq məhsullarının və s.-nin müxtəlif üsullarla (yüksək temperatur, filtr və s.) canlı mikroorqanizmlərdən tam təmizlənməsi... Ətraflı
Ərzaq məhsulları (balıq, ət konservləri və s.), maddələr, əşyalar və s.-nin yüksək temperaturda (100°C-dən artıq) mikroblardan təmizlənməsi. Cərrahiyyə otaqlarında,... Ətraflı
1. Sterilizasiya üçün aparat, cihaz. □ Şprislər üçün sterilizator.
2. Sterilizasiya mütəxəssisi.... Ətraflı
1. Sterilizə etmək – mikrobsuzlaşdırmaq, mikroorqanizmləri məhv etmək. □ Yeyinti məhsullarını sterilizə etmək. Konservləri sterilizə etmək.
2. Döls... Ətraflı
Hər hansı bir aləti (parçanı) xüsusi maddədə və ya yüksək temperaturda təmizlənməsi.... Ətraflı