1. Buğda bişirilən ət; bozartma.
2. Bax: buğlamaq.... Ətraflı
Xörək adıdır, bozartmanın bir növüdür: azca su vurur, öz buğunda bişirirlər. Buğ kəlməsi əsasında əmələ gəlib, “buğda bişən” deməkdir. Mənbələrdə həmin sözün buğanca variantı da mövcuddur və soğanca qəlibi üzrə yaranıb. (Bəşir Əhmədov. Etimologiya lüğəti)... Ətraflı
İçərisinə kişmiş və turşu doldurularaq bişirilən balıq. □ Bu gün anam buğlama pişiritdi, kitso <gedirsənsə> kitəğ, yiyağ.... Ətraflı
Azacıq su ilə öz buğuna bişirilən bozartma. □ Anam buğlama pişirer.... Ətraflı
Soyutma kartof. □ Anam savahnan qonağımıza buğlama pişirəjəx'.... Ətraflı